Välj hur du vill börja
När du har skapat profilen väljer du hur du vill börja använda Carez. Om du vill registrera någon vars anteckningar och tider ni ska dela, till exempel en mor- eller farförälder eller en förälder, väljer du ”Registrera en närstående ni tar hand om”. Om din familj har bjudit in dig väljer du ”Gå med i en befintlig familj”.

- Om du startar en ny gemensam omsorgsöversikt för familjen väljer du ”Registrera en närstående ni tar hand om”.
- Om du har fått en inbjudningskod från din familj väljer du ”Gå med i en befintlig familj”.
- När du har valt ett alternativ fortsätter du till nästa vy.
Personen ni tar hand om är den vars anteckningar och tider sparas i Carez. Det kan till exempel vara din morfar, mormor, farfar, farmor, pappa eller mamma: en närstående vars vardagssituation du vill dela med familjen.
Registrera en närstående ni tar hand om
Om du är den första som börjar använda Carez anger du namnet på personen ni tar hand om.

- Ange personens namn.
- Ikonen högst upp hjälper dig att identifiera personen du registrerar.
- Tryck på registreringsknappen när uppgifterna är klara.
- Efter registreringen kan du hantera personens tider och anteckningar från startvyn.
Om du tänker dela utrymmet med familjen väljer du ett namn som familjemedlemmarna lätt känner igen.
Gå med i en befintlig familj
Om någon i familjen redan använder Carez anger du inbjudningskoden för att gå med.

- Be familjemedlemmen som bjuder in dig om inbjudningskoden.
- Ange koden i fältet för inbjudningskod.
- Tryck på knappen för att gå med.
Inbjudningskoden är viktig information som används för att gå med i en familjegrupp. Dela den inte med någon utanför familjegruppen.
Lägg till en person senare
På startvyn kan du byta vald person eller lägga till ytterligare en närstående som ni tar hand om.

- Tryck på namnet högst upp i startvyn.
- De registrerade personerna visas i en lista.
- Byt till en annan person genom att trycka på personens namn.
- Lägg till en ny person genom att trycka på ”Lägg till”.
- Ange namnet i registreringsvyn för att slutföra tillägget.
När ni tar hand om flera personer bör du kontrollera namnet högst upp i vyn innan du skapar inlägg eller tider.